Jouw kraamweek een feestje!

Want wat kun je nu precies verwachten…

 

Kraamzorg

Wanneer je mij kiest als jouw kraamverzorgende, garandeer ik een feestje te maken van jouw kraamweek! De zorg op maat begint al bij het eerste kennismakingsgesprek. Dit kan live of via beeldbellen, de voorkeur is aan jou! Tijdens dit gesprek vind ik het belangrijk om alvast wat wensen, verwachtingen en voorkeuren met jullie te bespreken.

Hebben we een wederzijdse klik? Dan ga ik voor jullie de zorgovereenkomst per mail opstellen. Zodra deze getekend is, maken we een account voor je aan op kraamzorg1op1, zodat we aan elkaar gematcht zijn. Vervolgens maken we een afspraak voor een intake gesprek. Deze zal plaats vinden wanneer je tussen de 22 en 30 weken zwanger bent. Heb je voor die tijd vragen? Dan mag je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen!

Intake & Goodies!

Ik kom graag aan huis voor de intake, zodat we elkaar nog beter kunnen leren kennen en ik goed kan zinspelen op jullie behoeften. Tijdens dit gesprek zullen we dit dan ook uitgebreid bespreken en er is ook uiteraard veel ruimte voor vragen. We bespreken o.a hoe de zorg zich zal vormgeven, taken, kraamzorguren, etc. Ook laat ik jullie kennismaken met het kraamdossier. Jullie mogen zelf een leuke kleur uitkiezen! En uiteraard hoort daar ook een leuke goodiebag bij met handige producten.

Vragen of wil je gewoon wat meer weten? Vraag het!

En dan..

Na het intakegesprek bespreken we de contact afspraken met elkaar. Ga je thuis bevallen? Dan kom ik jouw verloskundige assisteren bij de bevalling! Jouw verloskundige zal mij bellen wanneer het zo ver is, maar je mag mij natuurlijk ook al laten weten dat je aan het rommelen bent! Beval je in het ziekenhuis? Neem dan contact met mij op zodra je weet wanneer jullie het ziekenhuis zullen verlaten, zodat we elkaar bij de voordeur treffen en ik jullie kan opvangen!


Aangezien we elkaar al meerdere keren gezien en gesproken hebben voordat de kraamweek begint, zal mijn aanwezigheid voelen als een warm bad. Alle wensen en behoeften zijn bekend, dus nu kan de zorg starten! Naast de dagelijkse zorg voor moeder en kind, verzorg ik ook jullie maaltijden, verzorg ik het huishouden en is er ook zeker zorg en aandacht voor broer/zus. Zoals afgesproken tijdens ons intakegesprek!

Vergoedingen

Kraamzorg wordt vanuit de basisverzekering vergoed. Per 2022 is de wettelijke eigen bijdrage per uur €4,70. Ben je aanvullend verzekerd? Dan kan het zijn dat jouw zorg verzekeraar deze kosten dekt. Neem altijd contact op of controleer je polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar, zodat je weet waar je aan toe bent.

Je hebt recht op 8 tot 10 dagen kraamzorg, afhankelijk van een aantal zaken. Heb je 1 dag in het ziekenhuis moeten doorbrengen, gaan er een aantal uren uit je basispakket af. Wil je borstvoeding geven, dan maak je recht op 8 dagen zorg van 49 uur. Wil je kunstvoeding geven, dan maak je recht op 8 dagen van 45 uur. Krijg je een tweeling? Dan heb je recht op extra uren en extra dagen. Dit wordt allemaal bepaald door middel van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP) formulier tijdens de intake. Wees gerust. Tïjdens de kraamweek vindt er altijd een check plaats en kan er eventueel her-geïndiceerd of bij-geïndiceerd worden op basis van indicatie in overleg met de verloskundigen.

Wat mijn cliënten zeggen..

Neem contact op met Mom

Neem vrijblijvend contact met mij op voor jouw eigen kraamverzorgende op maat. Persoonlijke zorg en begeleiding in jouw kraamweek.


PERSOONLIJK

MAATWERK

ERVARING

© Copyright 2022 Mom Kraamzorg

Design by eazyonline